Een goede start van het vaar- en camperseizoen 2024: checklist voor havens en campings

AanUit locatie Camperplaats in Heusden

Datum

De lente is begonnen! Dat betekent dat het seizoen van boottochtjes en overnachtingen met de camper is aangebroken. Om de start van het nieuwe seizoen soepel te laten verlopen, is het belangrijk voor haven- en campingbeheerders om hun locaties goed na te kijken en klaar te stomen voor de komst van bezoekers. Ease2pay AanUit zet een aantal praktische tips op een rij waarmee jij zonder problemen het seizoen start.

1. Stroomkasten schoonmaken
Buitenkant van de stroomkast: Begin met een simpele reiniging van de buitenkant van de stroomkast. Gebruik een spons of borstel met groene zeep voor een grondige schoonmaak. Zorg ervoor dat het stroomnummer duidelijk zichtbaar is.

Binnenkant van de stroomkast: Open de kast en verwijder eventueel vuil, spinnen en vliegen. De binnenkant moet net zo schoon zijn als de buitenkant, vooral rondom de aardlekschakelaar. 

2. Steiger veiligheid
Safety first! Controleer de steigers op groene aanslag, dit voorkomt nare valpartijen. Een dubbele controle voordat het seizoen begint, kan nooit kwaad.

3. Stroomkast controleren
Aardlekschakelaars: Zorg dat alle aardlekschakelaars correct functioneren en op ‘aan’ staan, zodat gebruikers direct stroom kunnen afnemen als ze de stroom inschakelen.  

Automaat: Zorg dat de automaat op ‘automatisch’ staat anders kunnen mensen gratis stroom gebruiken. Er zijn 3 standen. Stand 1 geeft geen stroom. Bij stand 2 komt er alleen stroom op het stopcontact op het moment dat een gebruiker een actieve stroomsessie heeft. Bij stand 3 staat er altijd stroom op het stopcontact waardoor iedereen stroom heeft wanneer hij/zij de stekker erin doet. De automaat moet op stand 2 staan. 

4. Waterleidingen controleren
Na de winter is het essentieel om te controleren of de waterleidingen niet bevroren zijn geweest of lekkages vertonen. Dit voorkomt onaangename verrassingen wanneer de eerste gasten arriveren. Camperplaats: Indien bij een camperplaats de leiding ondergronds is gelegen, kijk dan of er water in de waterput zit.Jachthaven: Loopt bij de haven de waterleiding onder de steiger, kijk dan of er ergens water lekt in het water.

5. Toegangscodes bijwerken
Verifieer of alle toegangscodes, inclusief die voor sanitair gebouwen, toegangshekken, WiFi en containers, actueel en correct zijn. Als er wijzigingen zijn, geef deze dan aan ons door. Wij verwerken de wijzigingen in de app.

6. Prijzen en gegevens bijwerken
Prijzen: Zorg dat alle prijzen up-to-date zijn en communiceer eventuele wijzigingen tijdig met ons. 

Mijn Involtum: Ook is het belangrijk om alle gegevens in de portal ‘Mijn Involtum’ bij te werken. 

Contactinformatie: Zijn de contactgegevens van de havenmeester/beheerder veranderd? Geef ook deze wijzigingen aan ons door. 

Vragen? Ease2pay AanUit staat voor je klaar!
De voorbereiding voor het nieuwe seizoen is een uitgelezen kans om jouw locatie op zijn best te presenteren. Door deze checklist zorgvuldig af te werken, zorg je voor een gastvrije en veilige omgeving voor alle bezoekers. Mochten er onverhoopt problemen ontstaan, dan staan wij bij Ease2pay AanUit altijd klaar om je te ondersteunen via servicedesk@ease2pay.nl

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  Vorname

  Nachname

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer artikelen

  de_DEDE

  Kontakt aufnehmen

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   Vorname

   Nachname

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht