Hoe Ease2pay met slimme technologie bijdraagt aan minder uitstoot van broeikasgassen

Kade-Gigant-Rotterdam-b-2

Datum

De vervoerssector is momenteel verantwoordelijk voor ongeveer een kwart van de totale uitstoot van broeikasgassen in de EU. Deze uitstoot is de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Het doel van de EU, een klimaatneutraal continent in 2050, maakt maatregelen op het gebied van vervoer noodzakelijk. De Europese Commissie heeft verschillende wijzigingen voorgesteld voor het klimaat-, energie-, transport- en belastingbeleid van de EU. Deze wijzigingen zijn bedoeld om er onder andere voor te zorgen dat de EU in 2030 netto 55% minder broeikasgassen uitstoot dan in 1990. In dit blog lees je hoe wij met behulp van slimme technologie een bijdrage leveren aan een duurzamere transportsector.

Energietransitie: duurzame en innovatieve oplossingen

Ease2pay biedt diverse geautomatiseerde oplossingen op het gebied van activatie en betaling van stroom. Onze selfservice apps faciliteren de energietransitie in verschillende sectoren zoals de scheepvaart, vrachtvervoer en lokale markten. Wij zorgen ervoor dat mensen gebruik kunnen maken van stroom in plaats van vervuilende dieselaggregaten. Via onze apps Walstroom, Marktstroom en NomadPower kunnen gebruikers zelf stroom activeren. Vervolgens zien ze in de app een overzicht van het verbruik en de bijbehorende kosten. Daarnaast verbeteren we met onze schone en innovatieve oplossingen het duurzaamheidsprofiel van alle betrokkenen.

Walstroom vanaf 2030 verplicht

De Europese Unie heeft onlangs twee verordeningen vastgesteld die een grote impact zullen hebben op de maritieme sector en de ontwikkeling van duurzame infrastructuur in EU-havens. Deze verordeningen, de FuelEU Maritiem-verordening en de Verordening betreffende Infrastructuur voor Alternatieve Brandstoffen (AFIR), zijn gericht op het verminderen van de emissies van de scheepvaart en het stimuleren van alternatieve, duurzame energiebronnen. Om een beeld te geven, de totale koolstofuitstoot van afgemeerde schepen in de Rotterdamse haven wordt geschat op meer dan 600.000 ton per jaar en de stikstofuitstoot op maximaal 8.000 ton per jaar. Een van de belangrijkste aspecten van de nieuwe regelgeving is de verplichting voor container- en passagiersschepen om walstroom te gebruiken in geselecteerde EU-havens. Deze verplichting zal vanaf 2030 in gaan. Meer over de nieuwe wetgeving lees je in het whitepaper Walstroom Wetgeving.

Ease2pay Walstroom: dieselaggregaten worden overbodig

Ease2pay Walstroom is een dienst die het mogelijk maakt voor binnenvaartschippers om walstroom te activeren, waardoor dieselaggregaten overbodig worden. Het gebruik van walstroom vermindert luchtvervuiling, geluidsoverlast, CO2-uitstoot en draagt bij aan de wereldwijde klimaatinspanningen. Naast milieubescherming biedt walstroom ook operationele voordelen, zoals brandstofbesparing en de naleving van de nieuwe regelgeving. Walstroom is een win-winsituatie voor de scheepvaartsector en het milieu, waardoor verdere ontwikkeling en implementatie van deze technologie essentieel is. Ease2pay Walstroom heeft al meer dan 6.000 binnenvaartschippers geholpen en is op weg om de standaard te worden voor het regelen van stroom- en waterpunten in heel Europa.

Ease2pay NomadPower: elektrisch laden en koelen voor vrachtwagens

Binnen de EU zijn er naar schatting 220.000 gekoelde vrachtwagens (variërend van 7,5 tot 26 ton) met ongeveer 200.000 gekoelde aanhangwagens en opleggers. Veel van de koelsystemen op deze trucks en trailers maken gebruik van vervuilende ‘off road diesel engines’. Elektrische koeling daarentegen vermindert de CO2-uitstoot met 70% en de uitstoot van NOx en PM-10 met meer dan 90%. Ease2pay NomadPower is speciaal ontwikkeld voor het duurzaam t koelen van de lading. Met de app kunnen chauffeurs eenvoudig stroom activeren en betalen op verschillende vrachtwagenterreinen in Europa.

Ease2pay Markstroom: bewust gebruik van stroom

vrachtwagenterreinen, zijn we ook actief op marktpleinen. Marktkraamhouders activeren via de app Ease2pay Markstroom de stroom voor hun kraam. Onze stroomkasten zijn het duurzame alternatief voor de vervuilende dieselaggregaten. Ondernemers kunnen direct in de app het verbruik zien, zodat de kosten op transparante wijze worden afgerekend.. Samen met onze partner Seijsener Techniek zetten we ons in om het energieverbruik op diverse openbare plekken te verminderen met een innovatief energiemanagementsysteem. Denk aan slimme communicatie tussen installaties, dashboards en apps, alsook aan onze flexibele betalingsmethoden. Zo maken we markten en evenementen groener.

Benieuwd hoe jouw organisatie kan deelnemen aan onze duurzame missie? Neem vandaag nog contact met ons op of bekijk onze website. Samen kunnen we de transitie naar een duurzamere toekomst versnellen.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  Prénom

  Nom de famille

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer artikelen

  fr_FRFR

  Prendre contact

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   Prénom

   Nom de famille

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht