Selfservice voor wasmachines met Miele appWash

Miele-appwash-selfservice_courtesy of Miele-1600px

Datum

Ease2pay focust zich op het faciliteren van de transitie naar selfservice-oplossingen. Hiermee spelen we in op belangrijke trends zoals IoT, mobiele betalingen en de toenemende behoefte aan self check-out services. Wij ontwikkelen diensten volgens het principe van ‘Book, stay, use & pay’. Ontdek hoe dit principe werkt en hoe we dit al jaren succesvol toepassen in ons partnerschap met Miele appWash.

Book, stay, use & pay

Ease2pay biedt een geavanceerd IoT-platform, waarop machines en apparaten aangesloten kunnen worden. Denk aan wasmachines, koffiezetapparaten en kopieermachines. Door deze apparaten en machines ‘online’ te brengen, kunnen deze apparaten veranderen in zelf exploiterende apparaten. Daarnaast verzorgen we online inzicht in de status van de apparaten. Zo kan je bijvoorbeeld zien welke apparaten in gebruik zijn en welke defect. Op basis van inzichten ontwikkelen we apps waarmee eindgebruikers gemakkelijk deze apparaten kunnen reserveren, activeren en betalen.
Naast het bouwen van het platform voor deze apparaten kent men ons vooral van de gebruiksvriendelijke apps. Deze zorgen ervoor dat betalingen correct en veilig worden verwerkt en bij de exploitanten terechtkomen. Voor exploitanten hebben we een beheerdersportaal waarin zij tarieven kunnen aanpassen en inzicht krijgen in betalingen en apparaten.

Showcase partnership: appWash van Miele

Een prominent voorbeeld van ons succes is het partnerschap met Miele appWash, een innovatieve dienst van Miele Operations & Payment Solutions GmbH. appWash transformeert wasmachines in een digitale, gebruiksvriendelijke selfservice dienst, geschikt voor locaties waar een bemande kassa geen goede oplossing is, zoals wasserettes, appartementen en studentencomplexen.

Hoe werkt ons partnership?

Het salesteam van Miele richt zich op de verkoop van wasmachines aan onder andere wasserettes en appartementencomplexen. Ease2pay’s rol in deze samenwerking is om deze wasserettes te transformeren naar online selfservice locaties. Dit proces omvat:

 • Digitalisering van wasruimtes: We koppelen wasmachines en drogers aan ons platform. Dit maakt bediening via apps mogelijk en biedt inzicht in de status van de machines.
 • Ontwikkeling van apps: Gebruikers kunnen met deze apps eenvoudig een wasbeurt starten en afrekenen.
 • Integratie van betalingsmethoden: We zorgen voor de integratie van betalingsaanbieders zoals PayPal en iDEAL, en handelen maandelijks de financiën af, inclusief het verstrekken van duidelijke overzichten van alle transacties.
 • Beheerdersportaal voor exploitanten: Dit portaal biedt exploitanten volledig inzicht in het gebruik van machines, stelt hen in staat tarieven aan te passen, en biedt transparantie in financiële transacties.

Voordelen van digitalisering en self-service

Deze digitale, selfservice-aanpak leidt tot significante kostenbesparingen door verminderde personeelsbehoefte, betalingen verlopen op een veilige manier en het zorgt ervoor dat de dienst 24/7 beschikbaar is. Voor gebruikers zijn er ook tal van voordelen: de app is gratis te gebruiken, biedt gemakkelijke online betalingsmogelijkheden en geeft handige meldingen, bijvoorbeeld wanneer de was klaar is.

Samenwerking

All images courtesy of Miele

appWash is een resultaat van een samenwerking tussen Miele en Ease2pay. De faciliteiten en mogelijkheden zijn tot stand gekomen door een intensieve samenwerking. appWash is beschikbaar in diverse landen; van Italië tot Noorwegen.

Het concept om selfservice toe te passen op wasmachines is ook mogelijk op tal van andere apparaten.

Ben je klaar om jouw dienst online te brengen en selfservice mogelijk te maken voor jouw klanten? Neem contact via onderstaand formulier om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  Voornaam

  Achternaam

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer artikelen

  nl_NLNL

  Neem contact op

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   Voornaam

   Achternaam

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht