Ease2pay stapt over op nieuw financieel proces voor locatie-eigenaren

Screenshot merchant portal

Datum

Het is je vast al opgevallen, begin 2024 zijn we overgegaan op een nieuw financieel proces. Als locatie-eigenaar heb je nu volledig inzicht in de facturatie van app-gebruikers. Zo zie je bijvoorbeeld precies wie al heeft betaald!

Ernst-Jan Straver, Business Development Manager bij Ease2pay, deelt de belangrijkste informatie over deze overgang.

Inspelen op jouw behoeften

Bij Ease2pay streven we ernaar om de bedrijfsprocessen voor jou als locatie-eigenaar zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe facturatie- en uitbetalingsproces voor app-gebruikers.

Ernst-Jan zegt hierover het volgende: “In de oude situatie trad Ease2pay op als crediteur naar de app-gebruikers. Dit betekende dat de app-gebruiker een factuur van ons ontving voor de gebruikte diensten op de locatie. Wij fungeerden als een financiële tussenpartij. Locatie-eigenaren hadden geen inzicht in de betaalstatus per app-gebruiker, omdat dit onder onze administratie viel. Ze ontvingen enkel een ‘opbrengstenfactuur’, de zogenaamde self-billing.”

We hoorden steeds vaker van locatie-eigenaren dat ze de behoefte hadden om inzicht te krijgen in betaalde en niet betaalde facturen van app-gebruikers. Daarom zijn we aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een nieuw financieel proces.

Maximale transparantie met een nieuw financieel proces

Begin 2024 hebben we een nieuw facturatie- en uitbetalingsproces geïntroduceerd. We hebben daarmee de rollen gewijzigd. “We treden niet langer op als crediteur richting app-gebruikers. Wij versturen nog wel de facturen naar de app-gebruikers, maar nu uit naam van de locatie-eigenaar. Dit betekent dat wij nu enkel incassant zijn en Ease2pay primair fungeert als een boeking- en betaalplatform”, aldus Ernst-Jan.

De implementatie van dit nieuwe proces biedt veel voordelen voor de locatie-eigenaar. “Je kunt nu in het beheerdersportaal een gedetailleerd overzicht vinden van alle transacties en openstaande facturen van app-gebruikers. Ook kun je in een ander overzicht de af te dragen btw en toeristenbelasting bekijken, iets wat voorheen niet mogelijk was. Dit verhoogt niet alleen de transparantie van geldstromen, maar vereenvoudigt ook de boekhouding van alle locatie-eigenaren. Bovendien kunnen we dit financiële proces gemakkelijk uitrollen op onze locaties buiten Nederland.”

Heb je vragen?

Voor vragen over het nieuwe proces kun je contact opnemen met de servicedesk of in het beheerdersportaal klikken op de FAQ.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  Voornaam

  Achternaam

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer artikelen

  nl_NLNL

  Neem contact op

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   Voornaam

   Achternaam

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht