Gemeente Alkmaar stapt over op AanUit app en Walstroom app

Alkmaar-cityscape-aerial

Datum

Gemeente Alkmaar heeft een mooie stap gezet om de efficiëntie en veiligheid in hun levendige haven aan het Noordhollands Kanaal te verbeteren. In dit blog deelt Paul Litjens, havenbeheerder bij Gemeente Alkmaar, zijn ervaring met het gebruik van de apps van Ease2pay in de haven. Deze apps bieden een innovatieve oplossing voor het beheren en activeren van ligplaatsen, walstroom en water voor de beroeps- en pleziervaart.

Innovatieve app vervangt ouderwetse muntpaaltjes

Paul Litjens is eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke passantenhaven in Alkmaar en aanspreekpunt voor zowel de gemeente als de havenmeesters. Sinds april 2024 wordt in de haven van Alkmaar gebruikgemaakt van de AanUit app en Walstroom app. “We werkten samen met Seijsener Techniek voor de walstroompalen en watertappunten. Zij hebben ons in contact gebracht met hun partner Ease2pay en zo volgde de implementatie van de apps.”

Met de AanUit app activeren eigenaren van plezierboten direct hun ligplaatsvergunning in de haven van Alkmaar. Vervolgens zetten ze in de app de elektriciteits- en tapwaterpunten aan. De beroepsvaart gebruikt de Walstroom app. Na het aanvragen van hun ligplaatsvergunning via het gemeentelijke systeem, sluiten schippers via de app walstroom en water aan. Een andere handige bijkomstigheid is dat booteigenaren in de app ook de wasmachines en drogers op de kade kunnen activeren.

Van administratieve rompslomp naar digitale efficiëntie

De overstap naar de AanUit en Walstroom app kwam voort uit de wens om de administratieve rompslomp te verminderen en de veiligheid te verbeteren. Vroeger gebruikten we muntpaaltjes en schreven we vergunningen met de hand uit. Dit was tijdrovend en bracht veiligheidsrisico’s met zich mee door het bewaren en afstorten van contant geld. Nu worden in de apps het verbruik en de kosten bijgehouden, en de afrekening wordt volledig digitaal geregeld.

“De passant kan nu een hoop zelf doen, waardoor medewerkers meer tijd over houden voor andere zaken. Vooral tijdens piekmomenten is dit handig. Bovendien is alles beter inzichtelijk, omdat het allemaal digitaal geregeld is. Dit is fijn voor ons in de haven, maar ook voor de mensen van de interne controles”, aldus Paul.

Positieve reacties van booteigenaren

Als we aan Paul vragen hoe de apps zijn ontvangen in de haven, reageert hij positief. “De meeste booteigenaren kenden de apps al. Ze ervaren het als fijn en prettig, omdat ze het allemaal zelf kunnen regelen. Mensen zijn deze systemen ook wel gewend, met parkeren heb je dit tegenwoordig ook. Als er iets niet lukt met app, dan hebben we nu ook meer tijd om te helpen.”

Een aanrader voor andere havenbeheerders

Paul ondervindt veel voordelen van de AanUit en Walstroom app en raadt andere havenbeheerders aan om deze apps ook te overwegen. “Ik kan natuurlijk niet oordelen over andere apps, maar de apps van Ease2pay zijn eenvoudig in gebruik, zelfs voor mensen die niet zo goed digitaal onderlegd zijn. Ten opzichte van het oude systeem is dit wel een goede verbetering”, vertelt Paul. “En oja, daar wil ik nog iets aan toevoegen. Ik vind de samenwerking met de helpdesk erg goed. Er zitten mensen met verstand van zaken én ze zijn goed bereikbaar. Ze hebben mij altijd goed geholpen en ze nemen echt de tijd voor je.”

Verbeter je havenbeheer met onze apps

Ben je havenbeheerder en wil je het beheer van jouw haven efficiënter maken? Onze apps bieden een betrouwbare oplossing waarbij booteigenaren zelf diensten kunnen activeren en betalen. Interesse in onze slimme apps? Stuur vandaag nog een e-mail naar sales@ease2pay.nl en ontdek hoe wij jouw havenbeheer kunnen ondersteunen.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  Voornaam

  Achternaam

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer artikelen

  nl_NLNL

  Neem contact op

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   Voornaam

   Achternaam

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht