Icon_Marktstroom_200px
Icon_Marktstroom_200px

Marktstroom

Hoe het werkt

Hoe het activeren van stroom en water werkt met Marktstroom

Zo werkt Marktstroom van Ease2pay

Stap 1:
Aanmelden

Gebruik je Marktstroom voor de eerste keer? Maak dan een account aan op de website of in de app. Hierna kan je met jouw inloggegevens gebruikmaken van alle Marktstroom-punten.

Bij een Marktstroom-punt activeer je stroom en water. In de onderstaande stappen wordt uitgelegd hoe je een faciliteit aan- en uitzet, en hoe je een betaling doet.

Stap 2:
Stroom of water aanzetten

Selecteer in de app of op de website de locatie waar je bent. Het werkt als volgt:
Bekijk op de locatie welke vijfcijferige code bij jouw faciliteit hoort en klik deze vervolgens aan om te activeren.

Maak je gebruik van water? Let dan op dat je bij de waterslang blijft totdat je deze weer hebt uitgeschakeld.

Maak je gebruik van stroom? Je ziet dat je de stroom hebt aangezet doordat de blauwe LED-ring brandt (indien aanwezig).

Als na een periode geen verbruik van stroom en/of water meer wordt geregistreerd, dan gaan de faciliteiten vanzelf uit. Controleer dit voor de zekerheid wanneer je de locatie verlaat.

Stap 3:
Verblijf, stroom of water uitzetten

In de app en op de website kan je de lopende transacties bekijken.

Wil je de faciliteiten stopzetten? Klik dan op het stopsymbool.

Let op: je moet alle faciliteiten die je gebruikt apart stopzetten.
Gebruik je stroom? Met het verwijderen van enkel de stroomkabel is de stroomlevering niet beëindigd.

Stap 4:
Betalen

Je krijgt een maandelijkse factuur. Gebruik je een maand de app niet? Dan krijg je ook geen factuur.

Bij het registreren van jouw account kan je kiezen tussen twee betaalopties:

  1. Automatisch incasso: iedere maand wordt een bedrag automatisch van jouw bankrekening afgeschreven. Je ontvangt een mail met daarin de factuur.
  2. Handmatige betaling: je krijgt iedere maand een mail waarin staat dat de factuur beschikbaar is in de app en in het portaal op de website. Via iDeal, Sofort, Mr. Cash of Creditcard (MasterCard of VISA) doe je de betaling.

Wil je jouw betaalmethode aanpassen? Log in met jouw gegevens in de app of op onze website en pas bij ‘Instellingen’ de betaalgegevens aan.

Meer informatie over Marktstroom vind je bij de veelgestelde vragen.

Stap 1: Aanmelden

De gebruiker meldt zich gratis aan op de website of via de Aan/Uit app. Hierna kan door heel Nederland en België gebruik worden gemaakt van onze diensten tegen de lokale tarieven.

Stap 2: Aan

Aangekomen in de jachthaven, kan de gebruiker het verblijf, stroom, water of een andere faciliteit activeren. De Aan/Uit-punten zijn herkenbaar door onze logo’s en het bijbehorende vijfcijferige nummer. Met dit nummer kan de faciliteit worden geactiveerd.

Stap 3: Uit

De gebruiker zet de faciliteit zelf uit in de app. De rekening wordt automatisch aan het begin van de volgende maand gemaild en wij zorgen ervoor dat het geld op jouw rekening terechtkomt.

Installeer Marktstroom binnen 1 minuut

Download de app en gebruik je mobiel om snel en en gemakkelijk stroom te activeren voor jouw marktkraam of op een evenement en direct af te rekenen. 

Scan de QR code en download de app. Gebruik je mobiel om snel en en gemakkelijk stroom te activeren voor jouw marktkraam of op een evenement en direct af te rekenen. 

Marktstroom App store

Voor Apple iOS

Marktstroom Google Play

Voor Android

Extra info

Het kan voorkomen dat na het inschakelen de voorziening niet geactiveerd wordt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Enkele hiervan kunt u mogelijk zelf verhelpen. Indien u een defect of storing constateert kunt u het beste contact met ons opnemen.

Indien u gebruik maakt van de website of de smartphone app kunt u de status van een stekker controleren; indien de status op ‘niet beschikbaar’ staat, is de stekker in onderhoud en daardoor niet beschikbaar. U kunt dan het beste een andere stekkerdoos opzoeken.

Alle zuilen van Marktstroom zijn voorzien van een aardlekschakelaar. Deze aardlekschakelaar is meestal te resetten door de beheerder. De aardlekschakelaar dient zich in de rode staat te bevinden; dit betekent dat de aardlek ingeschakeld is. Indien deze groen of grijs is, is de aardlekschakelaar uitgeschakeld en zal er geen stroom beschikbaar zijn. 

Het kan soms even duren voordat een zuil in- of uitschakelt. Normaal duurt dit enkele seconden, maar door drukte op het netwerk, bijvoorbeeld tijdens een festival kan dit oplopen naar enkele tientallen seconden. Indien u via de app, website of telefoon uw levering heeft beeindigd, maar deze niet uit lijkt te schakelen hoeft u geen contact op te nemen. Het systeem heeft uw ‘uit’ verzoek ontvangen en sluit administratief de levering af; de volgende klant gebruikt dus geen stroom op uw kosten!

U blijft via een dagelijks sms- en/of e-mailbericht op de hoogte van uw kosten (dit kunt u wijzigen door in te loggen). Als u via de belcomputer de Marktstroompunten bedient dan wordt start en einde levering aan u bevestigd per SMS en/of e-mail.

Indien u gebruik maakt van de Marktstroom-app of uw persoonlijke omgeving op de website, dan heeft u ook altijd zicht op uw actuele verbruik, de kosten en de status van uw aansluiting en verblijf (actief/inactief).

U kunt stroom beëindigen via dezelfde kanalen die u heeft gebruikt voor de activatie (zie stap 3).

Let op: met het ontkoppelen van de stroomkabel is uw levering niet beëindigd, u dient de levering via app, site of telefoon te beëindigen.

U betaalt achteraf via een van onze betaalmethoden welke u tijdens de registratie heeft gekozen.

  • Veruit het meest eenvoudig is via automatische incasso. Na het einde van de maand wordt het bedrag automatisch geincasseerd. U ontvangt een email met daarin uw factuur welke al reeds betaald is.
  • Indien u niet voor automatische incasso heeft gekozen krijgt u na het einde van de maand een email met daarin uw factuur en een betaal link. Via iDeal, Sofort, Mr. Cash of Creditcard (MasterCard of VISA) kunt u vervolgens het bedrag voldoen.

Via marktstroom.nl (log in bovenaan de deze site) kunt u ook altijd uw factuur bekijken. Hier kunt u ook uw betaalmethode wijzigen.

U kunt ook, zonder uzelf eerst als klant te registreren, gebruik maken van Marktstroom. U betaalt dan direct per creditcard. Hier zijn extra kosten aan verbonden: € 1,00 per transactie. U kunt als ongeregistreerde gebruiker alleen gebruik maken van het 088-nummer voor activatie en deactivatie van Marktstroompunten en dus geen gebruik maken van app en site als activatie- en informatiekanaal. Ook ontvangt u in dit geval geen factuur. Alleen MasterCard en VISA worden geaccepteerd.

nl_NLNL