Walstroom draagt bij aan duurzaamheidsambities van de haven van Harlingen

De haven van Harlingen is een regionale zee- en binnenhaven, direct gelegen naast het prachtige, maar kwetsbare Waddengebied. De haven, die inmiddels is verzelfstandigd, ambieert om in 2035 hét duurzame maritieme en logistieke hart van Noord-Nederland te zijn. Paul Pot, CEO van Port of Harlingen, over deze ambitie en hoe Walstroom hieraan bijdraagt.

Havenvisie

De haven van Harlingen is begin 2018 verzelfstandigd. Samen met bedrijven, gemeente en andere stakeholders hebben we gekeken waar we ons de komende vijftien jaar op willen richten. Het is in ieder geval onze ambitie om in 2035 hét duurzame maritieme en logistieke hart van Noord-Nederland te zijn. Om verder te groeien met respect voor onze prachtige omgeving, zonder fysiek uit te breiden, hebben we onze koers tot 2035 in een uitgebreide Havenvisie uitgestippeld.

Kansen op vlak van verduurzaming

Als het gaat om verduurzaming van de havens zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om verbeteringen door te voeren. Walstroom hoort daarbij. Dat gebruiken we al een tijdje in de Nieuwe Willemshaven, de Zuiderhaven en de Noorderhaven en in de visserijhaven en ook langs het binnenwater. Wel willen we nu een professionaliseringsslag maken om het gebruik van Walstroom nog makkelijker te maken voor schippers én we gaan meer walstroomvoorzieningen aanbieden. Inmiddels hebben we in de havenverordening opgenomen dat je geen generatoren mag gebruiken als er walstroomvoorzieningen aanwezig zijn. Maar er zijn meer kansen in Harlingen als het gaat om verduurzaming. Zo willen we meer duurzame energie gaan opwekken, bijvoorbeeld via zonnecollectoren op de daken van de visveiling, die we dan ook weer kunnen gebruiken om de walstroomvoorzieningen te voeden. Ook op het vlak van CO2-reductie, circulair werken en duurzame visserij valt er nog heel wat te winnen.

Van gedoe naar gemak

Jaren geleden werkten we nog met het oude systemen van andere collega’s, dan konden passanten stroom, water, douches en andere faciliteiten afrekenen met de SEP-keu. Dat was redelijk verouderd en hebben we een jaar of vijf geleden verlaten. Toen hebben we het een tijdje zelf bijgehouden, met een metersysteem. Dat zorgde voor enorm veel gedoe: het opnemen van dingen, het verrekenen en dan nog aparte regelingen voor bepaalde schepen. We hebben nu flink geïnvesteerd in de nieuwe Walstroom-kasten, dat maakt het voor ons makkelijker, maar ook voor de gebruikers. Als je gewoon met een appje kan betalen, wordt het leven voor iedereen een stuk simpeler, dat maakt ook weer dat het meer gebruikt wordt. Als we dan ook nog eens de grotere jachten erop aan kunnen sluiten, dat is helemaal mooi.

Meer weten?

Wil je eens verder praten over de slimme diensten van Ease2pay? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

202 thoughts on “Walstroom draagt bij aan duurzaamheidsambities van de haven van Harlingen”

 1. Get information now. п»їMedicament prescribing information.
  ivermectin otc
  Learn about the side effects, dosages, and interactions. What side effects can this medication cause?

 2. Learn about the side effects, dosages, and interactions. Drugs information sheet.
  https://stromectolst.com/# ivermectin humans
  What side effects can this medication cause? Some are medicines that help people when doctors prescribe.

 3. Comprehensive side effect and adverse reaction information. safe and effective drugs are available.
  stromectol oral
  Everything about medicine. Get warning information here.

 4. Comprehensive side effect and adverse reaction information. Comprehensive side effect and adverse reaction information.
  zithromax cost uk
  Learn about the side effects, dosages, and interactions. Read information now.

 5. Definitive journal of drugs and therapeutics. drug information and news for professionals and consumers.
  https://finasteridest.com/ how to buy cheap propecia for sale
  Medscape Drugs & Diseases. Prescription Drug Information, Interactions & Side.

 6. Prescription Drug Information, Interactions & Side. Definitive journal of drugs and therapeutics.
  https://canadianfast.com/# meds online without doctor prescription
  Everything information about medication. Everything information about medication.

 7. Cool. I spent a long time looking for relevant content and found that your article gave me new ideas, which is very helpful for my research. I think my thesis can be completed more smoothly. Thank you.

 8. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I am going through troubles with your RSS. I donít
  understand why I am unable to join it. Is there anybody else getting identical RSS problems?
  “성인망가” Anyone who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

 9. Hi, I do believe this is a great website I understand this is off subject but I just had to ask. Appreciate it! “성인망가” Freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide other people.I stumbledupon it 😉 I may revisit once again since I bookmarked it.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish