Watersporters én havenmeesters kiezen voor AanUit.net

Watersporters én havenmeesters kiezen voor AanUit.net

Datum

Het is inmiddels alweer zeven jaar geleden dat we, met een tentje en een old timer-campertje, in Arnhem de eerste locatie van AanUit.net openden. Moesten we de eerste jaren mensen nog overtuigen van de waarde van het platform, inmiddels lopen zowel aanbieders – denk aan havenmeesters, gemeenten en beheerders van camperterreinen – als particulieren weg met AanUit.net. In deze blog vertelt Johan Steur van Seijsener Rekreatietechniek waaraan hij dat merkt.

Van zaaien naar oogsten

In de beginjaren van AanUit.net hadden we nog heel wat aarzeling te overwinnen. We moesten gemeenteambtenaars, havenmeesters en beheerders van camperterreinen zien te overtuigen van de toegevoegde waarde van AanUit.net bij het beheren van hun terreinen. Ook bij particulieren stuitten we vaak op argwaan. Hoezo bood onze app een betere en eerlijker manier van betalen? Waren we toen echte pioniers en waren we heel erg bezig met zaaien, inmiddels werpt dat zijn vruchten af en kunnen we oogsten.

Van argwaan naar vertrouwen

Niet alleen hebben zakelijke aanbieders in Nederland en de rest van Europa AanUit.net omarmd, ook de particuliere gebruikers zijn heel enthousiast. De argwaan van de beginjaren heeft plaatsgemaakt voor vertrouwen. Het systeem heeft zich bewezen. Zo was ik onlangs op een recreatiebeurs om onze IoT-oplossing aan de man te brengen onder zakelijke klanten, toen ik werd aangesproken door enthousiaste watersporters. Of we alsjeblieft contact op willen nemen met hun favoriete haventerrein, omdat ze het tijd vinden dat ze ook daar van AanUit.net gebruik kunnen maken. We kunnen dus wel stellen dat de watersporter de voordelen van AanUit.net heeft omarmd. Ook als we praten met potentiële opdrachtgevers hoeven we de voordelen niet meer toe te lichten, maar kunnen we meteen de diepte ingaan.

Energiekosten eerlijk doorberekenen

AanUit.net biedt in essentie een slimme manier om stroom af te rekenen, een hot topic vandaag de dag. Veel havens en camperterreinen hebben stroom nu nog bij het verblijf inbegrepen. Nu de stroomprijs zo extreem stijgt, hebben de beheerders inmiddels een probleem. Stroom is zo duur, dat recreanten veel kritischer zijn geworden op wat ze af moeten rekenen en daar biedt AanUit.net uitkomst. Vorig jaar nog verkochten we een nieuwe installatie aan een haven. We hebben toen de voordelen van AanUit.net besproken, maar dat was niet nodig. Ik hoor de havenmeester nog zo zeggen: ‘Johan, allemaal machtig mooi wat je me daar vertelt, maar als ik kijk wat de stroomkosten zijn in verhouding tot het liggeld, dan zie ik daar het voordeel niet van in. Ik bereken die stroom wel door in het liggeld.’ Dat heeft tot gevolg dat inmiddels het gemiddelde bedrag voor liggeld in deze haven al is gestegen van vijftig euro naar driehonderd euro. Dat zorgt natuurlijk voor scheve blikken onder de botenbezitters. De een gebruikt veel minder stroom dan de ander. De havenmeester klopte recentelijk bij ons aan of we de zuilen alsnog konden ombouwen. Gelukkig hebben we hem toen zuilen verkocht waarin ruimte was om achteraf AanUit.net in te bouwen en ligt er een mooi voorstel bij deze klant.

Meer weten?

Ease2pay levert een slim IoT-activatie- en transactieplatform met een geïntegreerd facturatie- en betalingssysteem. Wil je meer weten over onze slimme diensten en hoe ze jou het leven gemakkelijker maken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Tot in de volgende nieuwsbrief van Ease2pay.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  Voornaam

  Achternaam

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer artikelen

  nl_NLNL

  Neem contact op

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   Voornaam

   Achternaam

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht