Book & Park, reserveren in de gemeentelijke parkeergarage

Een auto parkeren.

Datum

Naast onze bekende app waarmee mensen kunnen betalen voor parkeren op straat, biedt Ease2pay tegenwoordig ook diensten voor parkeergarages. Met het Book & Park-platform verminder je het zoekverkeer in de stad en optimaliseer je het gebruik van parkeergarages. In deze blog vertelt Ernst-Jan Straver, business-development-manager bij Ease2pay, hoe het platform werkt en wat de voordelen zijn.

Onnodige drukte en CO2-uitstoot in de binnenstad

We kennen het allemaal. Je bezoekt met je gezin een museum of gaat een dagje op pad met vrienden in een onbekende stad. Het eerste uur van je dag ben je al kwijt met het zoeken naar een vrije parkeerplaats in de buurt van je bestemming. Frustrerend voor jou, maar ook belastend voor de stad. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst een vijfde van al het verkeer in een stadscentrum zoekverkeer is. Dat zorgt voor drukte en onnodige CO2-uitstoot. Op chagrijnige bezoekers in je mooie stadshart zit je ook niet te wachten.

Bezettingsgraad parkeergelegenheid optimaliseren

Met het Book & Park-platform kunnen bezoekers vooraf een plek in een parkeergarage of op een parkeerterrein reserveren. Zo weet de bezoeker zeker dat er een plekje is en kun je als eigenaar van een – private of publieke – parkeergarage of -terrein je bezettingsgraad optimaliseren. Een bezoeker die een parkeerplek reserveert, kan binnen de gereserveerde tijd de garage inrijden. Dit gaat op basis van kentekenherkenning of met een QR-code. Bij het verlaten van de parkeerplek berekent het platform de daadwerkelijke parkeerkosten en kan de bezoeker eenvoudig afrekenen. Het betaalde bedrag, exclusief de transactiekosten, gaat direct naar de gemeente of exploitant.

Delft, Leiden, Rotterdam en Tiel kiezen al voor Book & Park

Verschillende steden kozen al voor Book & Park, waaronder de gemeente Leiden. Door zoek- en parkeerverkeer te verminderen, waarborgt de Sleutelstad de leefbaarheid in haar mooie historische centrum. Leiden beschikt sinds 2017 over de diepste parkeergarage van West-Europa, de Lammermarkt-garage, maar Book & Park is ook beschikbaar in de parkeergarages aan de Garenmarkt en bij de Morspoort. Samen zijn deze garages goed voor meer dan 1300 reserveerbare parkeerplaatsen.

Meer weten?

Ease2pay levert een slim IoT-activatie- en transactieplatform met een geïntegreerd facturatie- en betalingssysteem. Wil je meer weten over Book & Park of een van onze andere slimme diensten en hoe ze jou het leven gemakkelijker maken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Tot in de volgende nieuwsbrief van Ease2pay.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  Voornaam

  Achternaam

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer
  artikelen

  nl_NLNL

  Neem contact op

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   Voornaam

   Achternaam

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht