Icon_AanUit_200px
Icon_AanUit_200px

AanUit

Hoe het werkt

Hoe werkt het activeren van stroom, water en verblijf met AanUit

Zo werkt AanUit

Stap 1:
Aanmelden

Gebruik je AanUit voor de eerste keer? Maak dan een account aan op de website of in de app. Hierna kan je gebruikmaken van alle AanUit.net-punten in binnen- en buitenland. Deze zijn herkenbaar aan het logo hieronder.

logo-aanuit_highres

Bij een AanUit.net-punt activeer je jouw verblijf, stroom en water. In de onderstaande stappen wordt uitgelegd hoe je een faciliteit aan- en uitzet, en hoe je een betaling doet.

Stap 2:
Verblijf, stroom of water aanzetten

Selecteer in de app of in de mijn.aanuit omgeving op de website de locatie waar je bent.

Activeer altijd eerst jouw verblijf. Daarna kan je de stroom- en waterpunten activeren.
Het werkt als volgt:

Iedere lig- of staplaats heeft een unieke vijfcijferige code. Kijk op de locatie welke code bij jouw lig- of staplaats hoort. Deze vijfcijferige code klik je vervolgens aan in de app of op de website. Jouw verblijf is dan geactiveerd. Blijf je langer dan één dag? Het verblijf wordt dagelijks automatisch na 12:00 of 13:00 uur geheractiveerd.

Klik daarna op de andere diensten waar je gebruik van wilt maken. Ook hier geldt: bekijk op de locatie welke code bij jouw faciliteit hoort en klik deze vervolgens aan om te activeren.

Maak je gebruik van water? Let dan op dat je bij de waterslang blijft totdat je deze weer hebt uitgeschakeld.

Maak je gebruik van stroom? Je ziet dat je de stroom hebt aangezet doordat de blauwe LED-ring brandt (indien aanwezig).

Als na een periode geen verbruik van stroom en/of water meer wordt geregistreerd, dan gaan de faciliteiten vanzelf uit. Controleer dit voor de zekerheid wanneer je de locatie verlaat.

Stap 3:
Verblijf, stroom of water uitzetten

In de app en op de website kan je de lopende transacties bekijken.

Wil je de faciliteiten stopzetten? Klik dan op het stopsymbool.

Let op: je moet alle faciliteiten die je gebruikt apart stopzetten.
Gebruik je stroom? Met het verwijderen van enkel de stroomkabel is de stroomlevering niet beëindigd.

Stap 4:
Betalen

Je krijgt een maandelijkse factuur. Gebruik je een maand de app niet? Dan krijg je ook geen factuur. Bij het registreren van jouw account kan je kiezen tussen twee betaalopties:
  1. Automatisch incasso: iedere maand wordt een bedrag automatisch van jouw bankrekening afgeschreven. Je ontvangt een mail met daarin de factuur.
  2. Handmatige betaling: je krijgt iedere maand een mail waarin staat dat de factuur beschikbaar is in de app en in het portaal op de website. Via iDeal, Sofort, Mr. Cash of Creditcard (MasterCard of VISA) doe je de betaling.
Wil je jouw betaalmethode aanpassen? Log in met jouw gegevens in de app of op onze website en pas bij ‘Instellingen’ de betaalgegevens aan. Meer informatie over AanUit vind je bij de veelgestelde vragen.

Stap 1: Aanmelden

De gebruiker meldt zich gratis aan op de website of via de Aan/Uit app. Hierna kan door heel Nederland en België gebruik worden gemaakt van onze diensten tegen de lokale tarieven.

Stap 2: Aan

Aangekomen in de jachthaven, kan de gebruiker het verblijf, stroom, water of een andere faciliteit activeren. De Aan/Uit-punten zijn herkenbaar door onze logo’s en het bijbehorende vijfcijferige nummer. Met dit nummer kan de faciliteit worden geactiveerd.

Stap 3: Uit

De gebruiker zet de faciliteit zelf uit in de app. De rekening wordt automatisch aan het begin van de volgende maand gemaild en wij zorgen ervoor dat het geld op jouw rekening terechtkomt.

Installeer AanUit binnen 1 minuut

Download de app en gebruik je mobiel om snel en betrouwbaar stroom, water en een ligplaats te activeren en betalen. 

Scan de QR code en download de app en gebruik je mobiel om snel en betrouwbaar stroom, water en een ligplaats te activeren en betalen. 

QR AanUit App Store

Voor Apple iOS

AanUit Google Play store

Voor Android

Kom je er niet helemaal uit? Kijk dan even bij de Veelgestelde Vragen over AanUit

Extra info

Het kan voorkomen dat na het inschakelen de voorziening niet geactiveerd wordt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Enkele hiervan kunt u mogelijk zelf verhelpen. Indien u een defect of storing constateert kunt u het beste contact met ons opnemen.

Indien u gebruik maakt van de website of de smartphone app kunt u de status van een AanUit punt controleren; indien de status op ‘niet beschikbaar’ staat, is het betreffende punt in onderhoud en daardoor niet beschikbaar. U kunt dan het beste een ander AanUit punt opzoeken.

Alle aansluitingen van AanUit.net zijn voorzien van een aardlekschakelaar. Deze aardlekschakelaar bevindt zich meestal achter een transparant toegangspaneel in de zuil of kast. De aardlekschakelaar dient op rood te staan; dit betekent dat de spanning kan worden geschakeld. Indien de kleur van de aardlek groen of grijs is, is de aardlekschakelaar uitgeschakeld en zal er geen stroom beschikbaar zijn. U kunt zelf de aardlekschakelaar resetten door het toegangspaneel te openen (vaak 2 duimschroeven losdraaien) en de schakelaar om te halen. Als de aardlekschakelaar niet beschikbaar is of achter een slotje zit, neem dan contact op met de beheerder.

Zorg wel dat u eerst het aardlek probleem aan gebruikerszijde oplost!

Indien u gebruik wilt maken van de beschikbare sanitaire voorzieningen, kan het zijn dat die alleen toegankelijk zijn met een pincode. Die wordt door ons via SMS verstuurd. Let op: het kan gebeuren dat uw mobiele telefoon meerdere SMS berichten samenvoegt, waardoor de pincodes niet gelijk zichtbaar zijn. Als u de pincodes echt niet kunt vinden, stuur dan een bericht via de app.

nl_NLNL