Icon_Marktstroom_200px
Icon_Marktstroom_200px

Walstroom

Hoe het werkt

Hoe activeer je stroom- en waterpunten voor jouw schip met Walstroom?

Zo werkt Walstroom van Ease2pay

Stap 1:
Aanmelden

Gebruik je Walstroom voor de eerste keer? Maak dan een account aan op de website of in de app. Hierna kan je met jouw inloggegevens gebruikmaken van alle Walstroom-punten in binnen- en buitenland tegen lokale tarieven.

Bij een Walstroom-punt kan je stroom en water activeren. In de onderstaande stappen wordt uitgelegd hoe je een faciliteit kan aan- en uitzetten, en hoe je betaalt.

Stap 2:
Stroom of water aanzetten

Aangekomen in de haven, kan je stroom, water en de ligplaats voor jouw schip activeren. Selecteer in de app of op de website de locatie waar je op dat moment bent. Het werkt als volgt:

Je herkent de punten aan het unieke nummer en ons logo. Met dit nummer activeer je de faciliteit. Let op: activeer altijd eerst je ligplaats en daarna de andere gewenste diensten.

Maak je gebruik van water? Let dan op dat je bij de waterslang blijft totdat je deze weer hebt uitgeschakeld.

Maak je gebruik van stroom? Je ziet dat je de stroom hebt aangezet doordat de blauwe LED-ring brandt (indien aanwezig).

Als er na een tijd geen verbruik van stroom en/of water meer wordt geregistreerd dan gaan de faciliteiten vanzelf uit. Check dit wel altijd voor de zekerheid wanneer je de locatie verlaat.

Stap 3:
Stroom of water uitzetten

In de app en op de website kan je de lopende transacties bekijken.

Wil je de faciliteiten stopzetten? Klik dan op het stopsymbool in de app.

Let op: je moet alle faciliteiten die je gebruikt apart stopzetten.
Gebruik je stroom? Met het verwijderen van enkel de stroomkabel is de stroomlevering niet beëindigd.

Stap 4:
Betalen

Je krijgt een maandelijkse factuur. Gebruik je gedurende de maand Walstroom niet? Dan krijg je ook geen factuur.

Bij het registreren van jouw account kan je kiezen tussen twee betaalopties:

  1. Automatisch incasso: iedere maand wordt een bedrag automatisch van jouw bankrekening afgeschreven. Je ontvangt een mail met daarin de factuur jouw administratie.
  2. Handmatige betaling: je krijgt iedere maand een mail waarin staat dat de factuur beschikbaar is in de app en in het portaal op de website. Via iDeal, Sofort, Mr. Cash of Creditcard (MasterCard of VISA) doe je de betaling.

Wil je jouw betaalmethode aanpassen? Log in met jouw gegevens in de app of op onze website en pas bij ‘Instellingen’ de betaalgegevens aan.

Meer informatie over Ease2pay Walstroom vind je bij de veelgestelde vragen.

Stap 1: Aanmelden

De gebruiker meldt zich gratis aan op de website of via de Aan/Uit app. Hierna kan door heel Nederland en België gebruik worden gemaakt van onze diensten tegen de lokale tarieven.

Stap 2: Aan

Aangekomen in de jachthaven, kan de gebruiker het verblijf, stroom, water of een andere faciliteit activeren. De Aan/Uit-punten zijn herkenbaar door onze logo’s en het bijbehorende vijfcijferige nummer. Met dit nummer kan de faciliteit worden geactiveerd.

Stap 3: Uit

De gebruiker zet de faciliteit zelf uit in de app. De rekening wordt automatisch aan het begin van de volgende maand gemaild en wij zorgen ervoor dat het geld op jouw rekening terechtkomt.

Installeer Walstroom binnen 1 minuut

Download de app en gebruik je mobiel om snel en betrouwbaar stroom, water en een ligplaats voor jouw schip te activeren en betalen. 

Scan de QR code en download de app en gebruik je mobiel om snel en betrouwbaar stroom, water en een ligplaats voor jouw schip te activeren en betalen. 

Walstroom Appstore

Voor Apple iOS

Walstroom Playstore

Voor Android

Extra info

Het kan voorkomen dat na het inschakelen de voorziening niet geactiveerd wordt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Enkele hiervan kunt u mogelijk zelf verhelpen. Indien u een defect of storing constateert kunt u het beste contact met ons opnemen.

Indien u gebruik maakt van de website of de smartphone app kunt u de status van een Walstroom punt controleren; indien de status op ‘niet beschikbaar’ staat, is de stekker in onderhoud en daardoor niet beschikbaar. U kunt dan het beste een ander Walstroom punt opzoeken.

Alle aansluitingen van Walstroom zijn voorzien van een aardlekschakelaar. Deze aardlekschakelaar bevindt zich meestal achter een transparant toegangspaneel in de zuil of kast. De aardlekschakelaar dient op rood te staan; dit betekent dat de spanning kan worden geschakeld. Indien de kleur van de aardlek groen of grijs is, is de aardlekschakelaar uitgeschakeld en zal er geen stroom beschikbaar zijn. U kunt zelf de aardlekschakelaar resetten door het toegangspaneel te openen (vaak 2 duimschroeven losdraaien) en de schakelaar om te halen.

Zorg wel dat u eerst het aardlek probleem aan gebruikerszijde oplost!

Het kan soms even duren voordat een zuil in- of uitschakelt. Normaal duurt dit enkele seconden, maar door drukte op het netwerk, bijvoorbeeld tijdens een festival kan dit oplopen naar enkele tientallen seconden. Indien u via de app, website of telefoon uw levering heeft beeindigd, maar deze niet uit lijkt te schakelen hoeft u geen contact op te nemen. Het systeem heeft uw ‘uit’ verzoek ontvangen en sluit administratief de levering af; de volgende klant gebruikt dus geen stroom op uw kosten!

nl_NLNL