Kerstvakantie 2022: wat te doen in Rotterdam

rotterdam-netherlands-skylineee-min

Datum

Wil jij in de kerstvakantie een dagje weg, maar heb je nog geen idee waar naartoe? In dit blog lees je wat je kan doen in Rotterdam, de thuisbasis van Ease2pay. In deze feestmaand is hier namelijk genoeg te beleven. Parkeer je auto in het centrum van Rotterdam met de goedkoopste parkeerapp van 2023 en verken dé havenstad van Nederland! We zetten 8 tips voor de aankomende kerstvakantie op een rijtje. 

1. Schaats op het dak van De Bijenkorf

Deze kerst kan je jouw schaatskunsten laten zien op het dak van de Bijenkorf. Het bijzondere is dat je niet op ijs schaatst, maar op een speciaal ontworpen kunststofbaan. Zo wordt er geen energie en water verspild. Bovendien kan je op het overdekte terras genieten van Zwitserse hapjes en drankjes. Parkeren: Interparking Lijnbaan.

 2. Kerstshoppen in Rotterdam

Op zoek naar een leuk cadeau voor vrienden of familie? Of een leuke outfit voor Oud & Nieuw scoren? In het centrum van Rotterdam kan het allemaal. De bekende winkelketens vind je in de Koopgoot en op de Lijnbaan. Liever geen grote ketens? Dan ga je naar de Meent of Pannekoekstraat voor hippe boetieks met mooie merken. Gegarandeerd dat je hier jouw classy jurk of pak scoort! Voor een origineel cadeau ga je naar conceptstore KEET Rotterdam. Parkeren: Interparking Lijnbaan of op straat.

3. Ga naar Blijdorp

Deze kerstvakantie (t/m 8 januari) is de Rotterdamse dierentuin omgetoverd tot een winters spektakel. Zo zijn er verschillende foodtrucks met warme drankjes en stroopwafels én kunnen kinderen meedoen aan verschillende activiteiten. Daarnaast maak je natuurlijk een rondje langs alle bijzondere dieren die er in Blijdorp te vinden zijn. Metro: koop via de app een 2-uurs kaartje of dagkaart van de RET. Stap uit bij metrostation Blijdorp. Parkeren: dit kan op het parkeerterrein van de dierentuin.

4. Maak een wandeling bij de Kralingse Plas

Na het uitgebreide kerstontbijt is het natuurlijk fijn om even de benen te strekken. Je haalt een frisse neus bij de Kralingse Plas. Hier ga je weg van de drukte van het centrum en kom je tot rust in een mooi stukje natuur. Bovendien heb je uitzicht over de skyline van Rotterdam en kan je wat drinken bij de restaurantjes aan het water. Parkeren: rondom de plas vind je diverse parkeerplaatsen.

5. Bezoek het Depot

Deze grote glimmende kom moet iedereen een keer gezien hebben! Door de spiegelende buitenkant is het Depot Boijmans van Beuningen een iconisch gebouw in de stad. Bovendien is dit het allereerste kunstdepot ter wereld dat open is voor publiek. Vanaf het dak kijk je op 39,5 meter hoogte uit over Rotterdam. Parkeren: Parkeergarage Museumpark.

6. Speurtocht voor kids in Trompenburg

Tijdens de kerstvakantie kan je samen met je kinderen een speurtocht maken door de prachtige botanische tuin van Trompenburg. Na deze ‘Winter Wonder Wandeling’ drink je warme chocolademelk in het tuincafé. De speurtocht kost 1,50 euro per kind. Check vooraf de wisselende openingstijden. Parkeren: op straat.

7. Ga borrelen bij de Foodhallen

In de Foodhallen vind je kraampjes met eten uit keukens over de hele wereld. Vier de feestdagen met jouw familie en vrienden onder het genot van een hotdog met een speciaalbier of een kaasplank met een heerlijke wijn. Daarna maak je een wandeling over de Kop van Zuid, waar je loopt tussen de imposante gebouwen en je uitzicht hebt over de skyline van Rotterdam. Parkeren: voor Hotel New York vind je een parkeerterrein.

8. Bekijk vuurwerk bij de Erasmusbrug

Ga knallend 2023 in! De grootste vuurwerkshow van Nederland vindt plaats op de Erasmusbrug. Koop champagne, bemachtig een plekje op de kade en geniet van het Nationale Vuurwerk. Metro: koop via de app een kaartje van de RET en stap bijvoorbeeld uit bij Leuvehaven of Wilhelminaplein. De metro’s rijden tot 02.00 u. Parkeren: Parkeergarage De Boompjes.

Deze kerstvakantie parkeer je eenvoudig en snel met Ease2pay. Download de app via de App Store of Google Play Store.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  Voornaam

  Achternaam

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer
  artikelen

  nl_NLNL

  Neem contact op

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   Voornaam

   Achternaam

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht