Goedkoper tanken – 5 tips die werken in 2020

Datum

goedkoper tanken

Goedkoper tanken is voor iedereen mooi meegenomen. Of je nou een bestuurder bent van een auto, scooter, motor of vrachtwagen, je zal altijd zo min mogelijk tijd en geld willen besteden aan je tanksessie. Wij hebben als doel om je hierbij te helpen en benoemen in dit artikel daarom vijf tips om tanken zo gemakkelijk en goedkoop mogelijk te maken.

Welke 5 tips kom je tegen in dit artikel?

Tank bij onbemande tankstations 

Onbemande tankstations zijn per liter brandstof een stuk goedkoper dan bemande tankstations. Dit komt doordat het voordeel van de lagere operationele kosten wordt doorgegeven aan de klant in de vorm van een lagere literprijs. Onbemande tankstations zijn soms tot wel €0,20 per liter benzine goedkoper! Onbemande tankstations zijn dus goed voor jouw portemonnee. 

Probeer zo min mogelijk aan de snelweg te tanken

Tanken langs de snelweg is duurder dan tanken bij andere locaties. Dit komt doordat men op snelwegen genoodzaakt is om zo snel mogelijk te stoppen als hun tank leeg begint te raken en geen keuze uit meerdere tankstations heeft. Een hogere literprijs weerhoudt deze bestuurders niet om te gaan tanken. De gemiddelde prijs per liter benzine is door heel Nederland 10,5 cent hoger langs de snelweg. Je zult dus voordeliger uit zijn als je tanken langs de snelweg vermijdt. 

Tank niet op maandag 

Tankstations geven vaak kortingen op het tanken. Gemiddeld zijn in Nederland op zaterdag de meeste kortingen te verkrijgen bij tankstations. Daarentegen is maandag de slechtste dag om te tanken volgens het onderzoek van de ANWB. Probeer daarom de maandag te vermijden als je jouw tank wil vullen!

tank niet op maandag

Gebruik een tank-app in plaats van een tankpas 

Veel mensen kiezen voor een tankpas omdat zij ervan uit gaan dat een tanksessie goedkoper zal zijn als er een tankpas wordt gebruikt. Aanbieders van deze tankpas promoten namelijk met kortingen per getankte liter. Wat de gebruikers van een tankpas vaak niet weten, is dat deze kortingen worden gegeven op de landelijke adviesprijs. Deze prijs is opgesteld door de grootste oliemaatschappijen en weinig tankstations hanteren deze prijs. De meeste pomphouders geven hier kortingen op om klanten aan te trekken. De kortingen die een tankpas geven, worden ook gegeven op de landelijke adviesprijs. Als de kortingen van de pomphouder met de kortingen van de tankpas worden vergeleken, biedt de tankpas je daarom vaak geen voordeel bij je tanksessie. Wel kost een tankpas voor meerdere tankstation merken jou een vast bedrag per maand.

Met een tank-app zit je niet vast aan dit maandelijkse bedrag. Je kan dan ook profiteren van de goedkoopste tankstations zonder enige vaste kosten. Deze tankstations zetten doorgaans de brandstofprijs onder de kortingsprijs van een tankpas, waardoor je geen extra korting zou kunnen krijgen met je pas.

Tank op de juiste tijdstippen 

Tanken is het duurste in de ochtenduren. De verklaring hiervoor is dat het ‘s ochtend het drukste is bij tankstations. Ook op zondagen en ‘s nacht betaal je meer per liter brandstof. Pomphouders kunnen ervoor kiezen om toeslagen te leggen op hun dienst waardoor de prijzen op de bovengenoemde tijdstippen hoger liggen dan gemiddeld. Als je de laagste prijs voor brandstof wil betalen, zal je tussen 18.00 en 23.00 moeten gaan tanken. Pomphouders besluiten over het algemeen om tussen deze tijden de meeste gunstige literprijs aan te bieden.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  First name

  Surname

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer artikelen

  en_USEN

  Get in touch

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   First name

   Surname

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht