Verkoopprijzen van energie aanpassen. Hoe slim ga jij daarmee om?

Datum

De inkoopkosten van gas- en elektriciteit stijgen explosief. Niet alleen consumenten en ondernemers moeten maatregelen nemen, ook als gemeente moet je slim met energie en de daarmee gepaard gaande kosten omgaan. In deze blog vertelt Maarten Hektor, CMO bij Ease2pay (voorheen Involtum), hoe je als gemeente je verkoopprijzen kunt verhogen.

Voorkom dat je verlies lijdt op de stroomexploitatie

Ooit werd stroomverbruik afgerekend met muntjes van vijftig cent per kilowatt. Daarnaast had je pasjes met ‘tikken’ per kilowatt die je kon opwaarderen. Lastig om met deze systemen de prijzen aan te passen want er bestaan nu eenmaal geen muntjes van vijfenzeventig cent. Gemeenten die overstapten op slimme schakel- en betaaldiensten, hanteerden in eerste instantie die prijs van vijftig cent per kilowatt. Ooit een logische keuze, maar nu de inkoopprijzen van energie explosief stijgen, is het misschien een goed moment om dat los te laten. Immers, steden die stroomverbruik op markten, in havens en op parkeerplaatsen afrekenen via een pay-per-use-app, zijn heel flexibel in het bepalen van de verkoopprijzen. Dus als de inkoopprijs stijgt, is het heel eenvoudig om ook de verkoopprijs te verhogen. Gebruik je de diensten van het Ease2pay-cloudafrekenplatform, dan is het mogelijk om op elk moment de verkoopprijs aan te passen. Zo voorkom je dat je verlies lijdt op de stroomexploitatie. Dat is het grote voordeel van pay-per-use afrekenen van energie met de app.

Eerlijke prijs

Voor die gemeenten waar de stroomprijs is inbegrepen bij de exploitatiekosten van sta- of liggeld of marktplaatsen, is het een stuk lastiger om de stijgende energieprijzen door te belasten. Eigenlijk is er maar één optie en dat is voor iedereen het havengeld of stageld te verhogen en dat zal je niet door iedereen in dank worden afgenomen. Misschien is het dan nu tijd om te kiezen voor een pay-per-use-platform, zodat je een eerlijke prijs kunt berekenen waar je zelf niets op inlevert? Daarnaast stimuleert een realistische prijs per afgenomen hoeveelheid energie ook een duurzaam gedrag van de gebruiker. Elektrische straalkachels gaan dan echt een standje lager.

Want to learn more?

Ease2pay levert een slim IoT-activatie- en transactieplatform met een geïntegreerd facturatie- en betalingssysteem.Wil je meer weten over onze slimme diensten en hoe ze jou het leven gemakkelijker maken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Tot in de volgende nieuwsbrief van Ease2pay.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  First name

  Surname

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer artikelen

  en_USEN

  Get in touch

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   First name

   Surname

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht