Goedkoop tanken in 2023 – 5 tips die echt werken!

Datum

Het zal niemand zijn ontgaan; het afgelopen jaar hebben we enorme prijsstijgingen meegemaakt. Ook bij de pomp rekenden we flink meer af. De oorlog in Oekraïne leidde tot torenhoge brandstofprijzen van wel meer dan 2,50 per liter. Ondanks dat de prijzen de afgelopen maanden weer wat gedaald zijn, houdt het kabinet nog altijd rekening met een olietekort. De verwachting is dan ook niet dat de komende tijd de prijzen enorm zullen dalen. Ease2pay maakt tanken makkelijker én goedkoper. In dit blog geven we je 5 tips hoe je zo goedkoop mogelijk kan tanken in 2023.

Met deze 5 tips tank je goedkoop!

 1. Tank bij onbemande tankstations
 2. Probeer zo min mogelijk aan de snelweg te tanken
 3. Tank niet op maandag
 4. Gebruik een tank-app
 5. Tank op de juiste tijdstippen

Tank bij onbemande tankstations 

Wil je minder betalen bij een tankstation? Bekijk dan voordat je op pad gaat of je langs een onbemand tankstation komt. Dat kan gunstig uitpakken voor je portemonnee. Bij een bemand tankstation betaal je naast de brandstof ook nog wat kosten voor het personeel. Bij een onbemand tankstation regel je alles zelf, daardoor is de prijs per liter een stuk goedkoper. Hier ben je soms wel tot €0,20 per liter benzine goedkoper uit.

Probeer zo min mogelijk aan de snelweg te tanken

Een bekende tip: om goedkoop te tanken kan je beter niet aan de snelweg stoppen. Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom de prijzen aan de snelweg hoger zijn. Er zijn vaak meer services beschikbaar aan de snelweg. Al het personeel hiervoor moet ook betaald worden en dat wordt meegerekend in de prijs. Daarnaast hebben bestuurders vaak geen optie om de snelweg nog af te gaan als de tank bijna leeg is. Mensen zijn dan genoodzaakt om aan de snelweg te tanken. Een hogere literprijs weerhoudt deze bestuurders niet om te gaan tanken. Door de pomp langs de snelweg te vermijden kan je wel tot ruim €0,20 per liter goedkoper uit zijn. 

Tank niet op maandag 

Maandag is de duurste dag in de week om te tanken: een feit of een fabel? Wij hebben uitgezocht hoe het zit. Tankstations geven vaak kortingen op het tanken. Gemiddeld zijn in Nederland op zaterdag de meeste kortingen te verkrijgen bij tankstations. Daarentegen is maandag de slechtste dag om te tanken volgens onderzoek van de ANWB. Er zijn namelijk bijna geen tankstations te vinden die op maandag korting geven. Probeer daarom de maandag te vermijden als je jouw tank wil vullen!

tank niet op maandag

Gebruik een tank-app in plaats van een tankpas 

Veel mensen kiezen voor een tankpas, omdat ze denken dat een tankbeurt dan goedkoper is. Aanbieders van tankpassen promoten namelijk met kortingen per getankte liter. Wat gebruikers van een tankpas vaak niet weten, is dat deze kortingen worden gegeven op de landelijke adviesprijs. Deze prijs is opgesteld door de grootste oliemaatschappijen en weinig tankstations hanteren deze prijs. 

De meeste pomphouders geven zelf al kortingen op de landelijke adviesprijs om zo klanten te trekken. Als de kortingen van de pomphouder met de kortingen van de tankpas worden vergeleken, biedt de tankpas je daarom vaak geen voordeel bij je tanksessie. Wel kost een tankpas die je voor meerdere tankstations kan gebruiken jou een vast bedrag per maand.

Met een tank-app zit je niet vast aan dit maandelijkse bedrag. Je kan dan ook profiteren van de goedkoopste tankstations zonder vaste kosten. Deze tankstations zetten doorgaans de brandstofprijs onder de kortingsprijs van een tankpas. Wil jij een tank-app gebruiken? Download dan de app van Ease2pay, hiermee kan je snel en eenvoudig vanuit de auto jouw tankbeurt afrekenen.

Tank op de juiste tijdstippen 

Tanken is het duurste in de ochtenduren. De verklaring hiervoor is dat het ‘s ochtends het drukste is bij tankstations. Ook op zondagen en ‘s nachts betaal je meer per liter brandstof. Pomphouders kunnen ervoor kiezen om toeslagen te leggen op hun dienst waardoor de prijzen op de bovengenoemde tijdstippen hoger liggen dan gemiddeld. Pomphouders bieden over het algemeen de meest gunstige literprijzen aan tussen 18.00 en 23.00 uur.

Met deze 5 tips zorg jij ervoor dat je jouw tankkosten in 2023 laag houdt!

Meta titel: 5 tips om goedkoop te parkeren in 2023!
Metabeschrijving: Wil je goedkoop tanken in 2023? Bekijk snel onze tips, zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt. 

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  First name

  Surname

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer artikelen

  en_USEN

  Get in touch

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   First name

   Surname

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht