Drie slimme oplossingen die je nog niet kende van de Walstroomkast

3 slimme feiten die je nog niet kende van de Walstroomkast

Datum

Een paar duizend binnenvaartschippers maken elke dag weer gebruik van de stroompunten die zijn aangesloten op het landelijke systeem van Walstroom. In deze blog delen we drie dingen die je – misschien – nog niet wist over de Walstroomkast.

1 Resetten van de aardlekschakelaar op afstand

Bij elk gebruik van een Walstroomoplossing kan de aardlek worden aangesproken door een defecte kabel of lekstroom. Dit is voor zowel de schipper als de eigenaar van de voorziening vervelend omdat het punt dan voor een periode niet gebruikt kan worden. De Walstroomoplossing kan een aardlekschakelaar automatisch resetten. De aardlekschakelaar in de Walstroomkast wordt dan voorzien van een motorsturing die zich automatisch reset als de oorzaak van de storing niet meer aanwezig is. Hierdoor is de voorziening, zonder tussen komst van een monteur op locatie snel weer operationeel.

2 Grote vermogens? Geen probleem!

Niet alleen pleziervaart, maar ook vissersschepen, beroeps- en binnenvaartschepen en chartervaart of de bruine vloot hebben een stroomaansluiting nodig. Daarom is het belangrijk om ook grote vermogens – krachtstroom – aan te kunnen bieden. Met Walstroom kan dat, tot powerlock-aansluitingen van maar liefst 630 Ampère. Zo kan ook dat grote riviercruiseschip gebruik maken van de Walstroomkast. Dat scheelt weer stank, herrie en schadelijke uitstoot van dieselgeneratoren.

3 Automatische financiële afhandeling

Walstroom biedt havenbedrijven de mogelijkheid om stroom eenvoudig en professioneel te laten afrekenen. Via het energietransactieplatform van Ease2pay zetten schippers – via mobiel, web of app – zelf de stroomaansluiting op de kade aan en uit. Ease2pay incasseert het verschuldigde bedrag automatisch bij de schipper en draagt dit af aan de haven. Zo heb je als havenbedrijf geen omkijken meer naar de financiële afhandeling. Gemeenteambtenaren kunnen in de portal zelf de transacties realtime raadplegen en downloaden.

Nieuwsgierig?

Ease2pay levert een slim IoT-activatie- en transactieplatform met een geïntegreerd facturatie- en betalingssysteem.Wil je ook met succes energie aanbieden? Walstroom is onze dienst die het mogelijk maakt voor schippers om stroom af te nemen aan de kade. Ease2pay verzorgt het beheersysteem en de afrekening van de stroom naar de schippers. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Walstroom voor jouw locatie? Of ben je op zoek naar een technologische oplossing voor het beheren van één of meerdere stadsdiensten? Neem dan Contact met ons op. We denken graag met je mee.

Tot in de volgende nieuwsbrief van Ease2pay.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  First name

  Surname

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer artikelen

  en_USEN

  Get in touch

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   First name

   Surname

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht