Chatfunctie in slimme Ease2pay-diensten maakt het leven nog makkelijker

Chatfunctie in slimme Ease2pay-diensten

Datum

We kennen het allemaal wel. Je belt een instantie – noem de belastingdienst, het energiebedrijf of de online witgoedleverancier – en de frustratie stapelt zich al snel op. Je staat in de wachtrij, moet vier keer vertellen wie je bent en wat je probleem is. Die frustratie willen we bij Ease2pay natuurlijk voorkomen. Daarom hebben al onze diensten vanaf nu een chatfunctie. In deze blog legt Jelco de Kievit, Java Software Engineer bij Ease2pay, uit hoe de chatfunctie het leven van onze klanten én onze medewerkers makkelijker maakt.

Snelheid

Volgens Gartner, wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau in de IT, vormen chatbots tegen 2027 het primaire klantenservicekanaal voor zo’n 25 procent van alle organisaties. Vergelijk het qua functionaliteit maar met WhatsApp. Dat wordt alleen al in Nederland inmiddels door twaalf miljoen mensen gebruikt. Dat begrijpen wij wel. Chatten is een stuk sneller en minder frustrerend dan bellen, het is heel laagdrempelig en toegankelijk. Voor klanten én voor medewerkers. Reden voor ons om ook een chatfunctie toe te voegen aan onze diensten.

Efficiëntie ten top

Als een klant ons belt, moet een van onze medewerkers de informatie van de klant erbij zoeken en zien te achterhalen om welke sessie het gaat. Meestal is het handiger als je de informatie ‘zwart-op-wit’ hebt, virtueel gezien dan. Stel: je bent als klant een sessie gestart om stroom af te nemen, maar er komt geen stroom uit de paal, dan start je de chat en kiest het juiste onderwerp. In dit geval is dat ‘er komt gaan stroom uit de aansluiting’, maar het kan ook iets zijn als ‘het totaalbedrag klopt niet’. Je kunt ook nog een extra beschrijving invullen als je denkt dat dat nodig is. Op basis van het gekozen onderwerp weten onze medewerkers direct waar ze naar moeten kijken. Omdat de klant een chat begint vanuit een sessie weten wij wie je bent, waar je staat, en aan welk apparaat je bent verbonden. Hoe efficiënt is dat?

Berichten makkelijk doorspelen naar derden

Soms komt het voor dat een vraag of opmerking niet over onze dienst gaat. Dan wordt er bijvoorbeeld doorgegeven dat het sanitair niet schoon is, of dat er glas ligt bij de laadpaal. Dat is voor onze dienstverlening niet relevant, maar omdat we deze melding digitaal binnenkrijgen, kunnen we die heel eenvoudig doorspelen naar de verantwoordelijk partij.

Vertaalfunctie

Onze diensten worden internationaal gebruikt, en ook binnen Nederland worden de diensten door mensen met verschillende nationaliteiten gebruikt. Onze medewerkers spreken best een aardig mondje over de grens, maar niet elke medewerker spreekt én Engels, én Duits én Frans én Italiaans. Dankzij de vertaalfunctie in zowel de chatfunctie als de helpdeskomgeving kan iedereen in de eigen taal communiceren en zijn Babylonische spraakverwarringen verleden tijd.

Want to learn more?

Ease2pay levert een slim IoT-activatie- en transactieplatform met een geïntegreerd facturatie- en betalingssysteem. Wil je meer weten over onze slimme diensten en hoe ze jou het leven gemakkelijker maken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Tot in de volgende nieuwsbrief van Ease2pay.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  First name

  Surname

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer artikelen

  en_USEN

  Get in touch

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   First name

   Surname

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht