Wat is de goedkoopste parkeerapp van 2023?

Ease2pay_parkeren01

Datum

Je kent het wel. Je rijdt rondje na rondje op een drukke parkeerplaats. Nadat je eindelijk een plek hebt gevonden, kan je achteraan in de rij aansluiten bij de parkeerautomaat om een kaartje te trekken en vervolgens weer terug te lopen naar de auto. Best een hoop gedoe en het kost ook nog eens veel tijd en geld. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende parkeerapps die je (parkeer)leven een stuk makkelijker én voordeliger kunnen maken. In dit artikel nemen we je mee in het ontstaan van de parkeerapp en maken we de kosten van parkeerapps in Nederland inzichtelijk. Ten slotte sluiten we af met drie essentiële parkeertips.

Het ontstaan van parkeerapps in Nederland

Parkeersessies betalen met je mobiele telefoon bestaat in Nederland sinds een aantal jaar. Eerst werd het voornamelijk gebruikt in het zakenleven. Mensen die voor hun werk veel onderweg waren en dus ook op veel verschillende plekken moesten parkeren, hoefden zo niet altijd kleingeld op zak te hebben en in de rij staan bij een parkeerautomaat. 

Tegenwoordig worden mobiele parkeerapps ook veel gebruikt door reguliere consumenten. Met de introductie van de parkeerapp zijn naast het besparen van tijd, nog meer voordelen ontstaan: je betaalt namelijk precies voor de tijd die je parkeert en de parkeertarieven zijn altijd up-to-date. In tijden van hoge inflatie zijn alle kleine beetjes mooi meegenomen. Door gebruik te maken van een parkeerapp kan je makkelijk en snel kosten besparen. Er zijn in Nederland meerdere parkeerapps beschikbaar. Let daarbij goed op dat je niet met elke app in alle gemeenten van Nederland kan parkeren. Bovendien hanteert elke app andere kosten.

De goedkoopste parkeerapp van 2023

De kosten van parkeerapps in Nederland liggen ver uiteen. Het verschil zit bijvoorbeeld in variabele of vaste kosten en of er wel of geen transactiekosten worden gerekend. Daarnaast rekenen sommige parkeerapps ook extra geld (tot wel 2.50,-) voor het activeren van een extra kenteken. 

De Ease2pay On the GO app biedt qua kosten twee opties:

 1. Je betaalt 19 cent per transactie. Dat maakt de Ease2pay On the GO app de goedkoopste parkeer app in transactie kosten in Nederland.
 1. Je kiest één van de parkeerabonnementen. Als je een abonnement afsluit worden er geen transactiekosten gerekend bij het parkeren. Je kan kiezen voor een abonnement van 7 dagen (49 cent), 30 dagen (1,49 euro) of 365 dagen (14,99 euro). Als je regelmatig ergens parkeert loont het dus al snel om te kiezen voor een abonnement. Per maand is de Ease2pay parkeerapp al snel de goedkoopste app van Nederland.

Extra kenteken: voor het toevoegen van een extra kenteken betaal je bij Ease2pay On the GO géén extra kosten. 

Waar kan je parkeren met de app: met de Ease2pay On the GO app kan je in meer dan 140 gemeenten in Nederland parkeren.

Hoe verhouden deze kosten zich met andere apps?

Kosten: er is slechts één parkeerapp in Nederland waar geen transactiekosten worden gerekend per parkeeractie (Gaiyo). Bij andere beschikbare parkeerapps variëren de tarieven van de transactiekosten tussen de 20 en 50 cent per parkeeractie. Met 19 cent ben je bij Ease2pay dus goedkoop uit. De meeste apps bieden ook abonnementen aan die per maand zijn af te sluiten. 

Extra kenteken: naast Ease2pay On the GO zijn er meerdere parkeerapps waarbij het toevoegen van een extra kenteken gratis is. Bij een aantal bekende apps zoals ANWB en Parkmobile betaal je een kleine toelage voor het toevoegen van een extra kenteken. 

Waar kan je parkeren met de app: per parkeerapp verschilt het in welke gemeenten je kan parkeren. Gemeenten sluiten namelijk zelf deals met de apps. Check dus altijd goed of de parkeerapp die jij gebruikt ook beschikbaar is in de gemeente waar je wil parkeren. Hier In de app vind je een overzicht van alle gemeenten waar je met Ease2pay On the GO kan parkeren. 

Om te bepalen wat voor jou de meest goedkope parkeerapp is, moet je dus rekening houden met een aantal zaken: wil je wel of geen abonnement, wil je een extra kenteken kunnen toevoegen en is het belangrijk dat je in veel verschillende gemeenten kunt parkeren. In het kader van transactie kosten blijkt dat de Ease2pay On the GO app de goedkoopste parkeerapp van Nederland is. 

Handige tips wanneer je gebruikmaakt van een parkeerapp:

 1. Vergeet je parkeerapp niet uit te zetten. Het is raadzaam om alvast een eindtijd in te voeren wanneer je een parkeersessie start. Je krijgt in de Ease2pay ON the GO app een melding voordat je parkeersessie verloopt en als het nodig is kan je de parkeertijd eenvoudig verlengen.
 1. Voer het juiste kenteken in. Rijd je wel eens in verschillende auto’s en staan er daardoor meerdere kentekens in jouw parkeerapp? Check dan altijd voordat je een parkeersessie start of je het juiste kenteken hebt aangeklikt.
 1. Check de parkeerzone. Vul je de verkeerde parkeerzone is? Dan riskeer je een boete. Kijk dus altijd goed of je de juiste cijfercombinatie hebt ingevuld.

About Ease2pay

Book, Park en Charge. Met de apps en digitale betaalplatforms van Ease2Pay kan het allemaal. Eén druk op de knop en je activeert een parkeersessie, betaal je voor je volle tank, betaalt liggeld voor de boot of je sluit stroom aan bij de camper. De apps worden gebruikt bij parkeerterreinen, tankstations, havens en camperplaatsen. Ease2pay verzorgt self-service oplossingen en draagt bij aan een meer duurzame samenleving.

De labels die onder Ease2pay vallen zijn: On the GO, AanUit, Walstroom, Marktstroom, Nomad Power, PrettigParkeren.nl en Book & Park.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact op met onze sales afdeling.

  First name

  Surname

  Bedrijfsnaam

  E-mail

  Telefoon

  Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

  Je bericht

  Meer artikelen

  en_USEN

  Get in touch

  Wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met onze sales afdeling.

   First name

   Surname

   Bedrijfsnaam

   E-mail

   Telefoon

   Welk Ease2pay label wil je meer over weten?

   Je bericht